Import

Importeren

Het importproces voor het importeren van een auto kan variëren afhankelijk van het land waarin je de auto wilt importeren. Hier is een algemeen overzicht van het importproces:

Controleer de importregels en -vereisten: Raadpleeg de douaneautoriteiten of het belastingkantoor in jouw land om de specifieke regels en vereisten voor het importeren van een auto te achterhalen. Informeer naar de benodigde documentatie, belastingen, heffingen en beperkingen.

Zoek een geschikte auto: Zoek naar een geschikte auto in het land van import. Dit kan via online platforms, autodealers of veilingen. Controleer de geschiedenis van de auto, technische specificaties en andere relevante informatie voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Onderhandel en koop de auto: Onderhandel met de verkoper over de prijs en andere voorwaarden. Zorg ervoor dat je een koopovereenkomst hebt waarin alle details, inclusief het voertuigidentificatienummer (VIN), worden vermeld.

Transport van de auto: Regel het transport van de auto naar jouw land. Dit kan via wegtransport, trein, schip of vliegtuig plaatsvinden, afhankelijk van de afstand en beschikbare opties. Zorg voor een geschikte verzekering tijdens het transport.

Douaneafhandeling en belastingen: Bij aankomst in het importland moet je de douaneformaliteiten afhandelen. Dit omvat het indienen van de vereiste documentatie, zoals de koopovereenkomst, factuur, oorsprongscertificaat en andere relevante documenten. Mogelijk moet je invoerrechten, belastingen en heffingen betalen op basis van de waarde van de auto en de geldende tarieven in jouw land.

Technische inspectie en aanpassingen: Afhankelijk van de importregels kunnen er technische inspecties en aanpassingen vereist zijn. Dit kan onder andere betrekking hebben op het controleren van de veiligheidsnormen, emissie-eisen en het verkrijgen van een conformiteitscertificaat. Zorg ervoor dat de auto voldoet aan de technische vereisten van het importland.

Registratie en kentekenplaten: Na de douaneafhandeling en technische inspecties moet je de auto registreren bij de relevante autoriteiten in het importland. Dit omvat het aanvragen van kentekenplaten en het verkrijgen van een nieuw registratiebewijs op jouw naam.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een algemeen overzicht is en dat de specifieke stappen en vereisten kunnen variëren afhankelijk van het land waarin je de auto wilt importeren. Het wordt sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen en de geldende wet- en regelgeving te volgen om een soepel importproces te waarborgen

TCCR-Ervaring sinds
2018

10

Auto's op voorraad

2018

Ervaring sinds

4/5

o.b.v. Google score

Ook hebben wij ons al jaren gespecialiseerd in het leveren van een financiering naar uw wensen. Wij werken al ruim 10 jaar samen met diverse banken / financieringsmaatschappijen om u een zo persoonlijk mogelijk aanbod te kunnen doen!